Meppel
KvK: 73829390
info@groenemuggenmeppel.nl

Groene Muggen Meppel

Welkom in Meppel, welkom 'thuis' 

In Meppel is het leven goed.
Dat delen wij graag met iedereen die Meppel komt bezoeken!

Nieuws

Het laatste nieuws over de Groene Muggen lees je hier!

14 november 2022

De Groene Muggen kijken terug op een mooi Festival van Geluk! Tijdens dit festival mochten zij ondersteuning geven aan verschillende geluksmomenten/evenementen. Onder andere het ondernemersgala, het verzorgen van de vlaggen, Puppet International. I.s.m. diverse ondernemers, horeca en basisscholen hebben wij bewoners van alle verpleeghuizen in Meppel verrast met een persoonlijk kaartje, bloemetje en wat lekkers bij de koffie.

30 maart 2022

Op woensdag 30 maart staken een aantal Groene Muggen de handen uit de mouwen. In het Werk Leer Centrum aan de Bremenbergweg hebben we tassen gevuld voor de vluchtelingen uit Oekraïne die verwacht worden in Meppel.

Fijn dat we als Groene Muggen op deze manier iets kunnen betekenen voor de vluchtelingen.

5 t/m 9 januari 2022

De eerste week van januari waren De Groene Muggen actief bij de Meppeler Nieuwjaarsloop. Zo stonden de Groene Muggen op alle startplaatsen van de verschillende routes.

5 januari – Kids Route
8 januari – Winterse Kost Route & Snackroute
9 januari – Smaakvol Route & Goed Gevuld Route

25 april 2021

Zondag 25 april waren de Groene Muggen wederom actief  bij de Smaakwandeling in Meppel. Het was weer een geslaagde en gezellige dag!

3 april 2021

Afgelopen weekend waren de Groene Muggen weer te vinden in de binnenstad, dit keer om te helpen bij de Meppeler Smaak Routes. Het hele weekend waren er diverse routes uitgezet in Meppel, zoals de Frituurloop (zaterdag 3 april), Eierzoekwandeling (zondag 4 april) en de Smaakwandeling (maandag 5 april).

1 april 2021

Het was een tijdje stil rond de Groene Muggen. Door de corona-maatregelen konden we helaas niet doen wat wij het liefste doen: bezoekers van onze mooie stad welkom heten! Gelukkig zijn we sinds kort weer actief en wel bij de Meppeler Smaak Route. Zo brachten wij de folders rond voor de Meppeler Smaak Route én aankomend paasweekend zullen de Groene Muggen de gasten van de Meppeler Smaak Route ontvangen.

8 augustus 2020

Afgelopen vrijdag waren de Groene Muggen weer in de stad te vinden.

In opdracht van de Gemeente Meppel deelden wij tasjes uit aan (voornamelijk) toeristen, als bedankje dat zij naar Meppel zijn gekomen.

Foto’s: Martijn Bijzitter & John Bremer

PHOTO-2020-03-03-21-00-22
PHOTO-2020-03-03-21-00-24

3 maart 2020

Gisterochtend zijn een paar Groene Muggen weer op stap geweest met bewoners van het Irenehuis en Reestoord. Wat hadden we een geluk met het weer! 

Na onze wandeling door de stad namen we een kijkje bij de nieuwe Lidl. Daarna genoten we bij Proeflokaal Bregje Meppel van koffie en thee met wat lekkers. Proeflokaal Bregje opende speciaal voor ons haar deuren. Bedankt voor de gastvrijheid! 

We zijn blij en trots te melden dat wij tijdens onze shopochtend met de bewoners bij steeds meer horecaondernemers terecht kunnen voor koffie en lekkers.

Met speciale dank aan:

14 februari 2020

Samen met de bewoners van het Irenehuis en Reestoord maakten de Groene Muggen een wandeling naar Luxor Meppel in de Kruisstraat.

Daar wachtte een VIP-ontvangst voor alle senioren. In de heerlijke stoelen van de bioscoop genoten de senioren en de Groene Muggen van de film “De Beentjes van Sint-Hildebrand”.

We kijken terug op een geslaagde middag!

30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 kwamen (bijna) alle Groene Muggen bijeen bij iNEED!T aan de Kleine Oever 14. Onder het genot van een hapje en een drankje keken we terug op een zeer geslaagd jaar voor de Groene Muggen. De groep vrijwilligers is enorm gegroeid, iets waar wij natuurlijk alleen maar trots op kunnen zijn!

Om iedereen te bedanken voor zijn/haar inzet van het afgelopen jaar (en natuurlijk als motivatie voor het komende jaar) hebben wij in samenwerking met ondernemers uit Meppel een goodie bag samengesteld.

Een eervolle vermelding voor alle ondernemers die een leuke goodie beschikbaar hebben gesteld: Gemeente Meppel | Riemer Barth Boekhandel | Kruidvat Meppel | Lederwarenhuis Pasveer | Stadscafé Oasis | Herberg ’t Plein | NewCoast | Herenmode Piet Koopmans | Luxor Meppel | iNEED!T | InterStage BV | Meppelvoorelkaar | Kisjes-Slijterij Meppel | Cosmetica (Rick Jakobs)

12 december 2019

Op 12 december kwam een groot deel van de Groene Muggen samen in Herberg ’t Plein. We genoten van lekkere pasta’s, blikten terug op een geslaagd jaar én bespraken onze doelen voor 2020. We sloten de avond af met een leuke quiz met een twist!

5 t/m 12 oktober 2019

Van 5 t/m 12 oktober 2019 was het Festival van Geluk in Meppel. De Groene Muggen kwamen deze week volop in actie. Zo ondersteunden wij onder andere bij Rode Loper, Meppel Deelt, Meppeler Kubb Kampioenschap, Zilver Geluk en Geluksdiner Prestige.

Kortom: een zeer geslaagde week!

18 augustus 2019

Op zondag 18 augustus namen de Groene Muggen een aantal bewoners van het Irenehuis mee op een rondvaart door Meppel. Wij kijken terug op een geslaagde dag! Namens de Groene Muggen willen wij Arco en Carin bedanken voor het ter beschikking stellen van hun boot De Vereeniging en hun gastvrijheid in de vorm van koffie/thee en lekkers. Daarnaast verdient brugwachter Hans een eervolle vermelding, die zich die dag een slag in de rondte fietste. Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Groene Mug John Bremer.

1 augustus 2019

Vakantie in eigen stad tijdens DMD Ibiza! Vandaag waren wij met 6 man sterk bij de derde Donderdag Meppeldag. Op het station hielpen wij bezoekers die met het openbaar vervoer naar de stad kwamen en in de binnenstad deelden wij programmaboekjes uit. 

11 juli 2019

De Groene Muggen zijn niet voor één gat te vangen. Naast gastvrijheid werken wij ook mee aan maatschappelijke stage(s). Leerlingen van VWO Stad en Esch wandelen samen met de Groene Muggen mee met bewoners van Reestoord.

14 juni 2019

Hoe tof is deze bakfiets? Super blij mee, want de bakfiets kunnen we inzetten tijdens evenementen in Meppel én maakt ons natuurlijk super herkenbaar op straat. Gerco Ridderman van Fraai Schilderwerk heeft de bakfiets in ‘onze’ mooie groene kleur geverfd. iNEED!T heeft hem voorzien van een strakke belettering!

1 mei 2019

Woensdag 1 mei kregen wij een kijkje in de keuken van Stichting Hospitality Den Bosch. Na een warm ontvangst met uiteraard een Bossche Bol kregen de 37 meegereisde Groene Muggen en lokale ondernemers een korte rondleiding door de stad van De Blauwe Engelen.

Het was een zeer geslaagde dag!

17 april 2019

Op woensdag 17 april waren wij aanwezig op het landelijke congres van De Nieuwe Winkelstraat in Amersfoort. Hier werd de publicatie ‘Successen en lessen voor een gastvrije binnenstad’ gelanceerd. Een aantal Groene Muggen volgden een leerzame workshop over de gastvrijheid op straat én in de winkels. Een winkelgebied is immers meer dan een verzamelplaats van verkooppunten! Al met al een toffe en vooral leerzame dag!

Benieuwd naar de presentatie van ‘Successen en lessen voor een gastvrije binnenstad’?

3 april 2019

Vorige maand startte wij de pilot van ons nieuwe project. Met dit project bezorgen wij de bewoners van Het Irenehuis elke eerste dinsdag van de maand een onvergetelijke ochtend. 

RTV Meppel maakte een korte video over de tweede keer dat de Groene Muggen op pad gingen met de bewoners van het Irenehuis. 

13 maart 2019

Groene Muggen Ria en Rick werden geïnterviewd door RTV Meppel. In dit interview vertellen ze meer over het ontstaan van de Groene Muggen en het project waar ze op 5 maart mee gestart zijn. 

Met dit project bezorgen de Groene Muggen de bewoners van het Irenehuis een onvergetelijke ochtend. Samen met de Groene Muggen gaan zij shoppen in de mooie binnenstad van Meppel, zodat de betrokkenheid met de stad up to date blijft. 

Op 5 maart zijn de Groene Muggen gestart met de pilot. De bedoeling is om dit 1x per maand te organiseren.